Voor uw hoogwaardige materialen en apparatuur hebben wij een eigen Technische Dienst (TD) van 25 deskundige medewerkers voor installatie en onderhoud. De TD installeert apparatuur, voert periodiek onderhoud uit en verhelpt razendsnel storingen in heel het land. Ook wanneer u met uw praktijk verhuist of uw interieur vernieuwt, kunt u een beroep doen op ons doen.

Om zo efficiënt mogelijk te werken en u zo snel en goed mogelijk van dienst te zijn, is de TD onderverdeeld in vier afdelingen:

 • Coördinatiebureau tandheelkunde

  Het coördinatiebureau coördineert vanuit Nieuwegein alle werkzaamheden van de Technische Dienst tandheelkunde. Het bureau geeft u waar mogelijk ook direct telefonische ondersteuning om ’kleine’ storingen te verhelpen.

 • Buitendienst tandheelkunde

  Onze buitendiensttechnici verrichten eerstelijns werkzaamheden. Zij richten praktijken in met nieuwe en gebruikte apparatuur, verhuizen tandheelkundige apparatuur, verhelpen storingen en voeren preventieve onderhoudsbeurten uit.

 • Binnendienst tandheelkunde

  De technische binnendienst tandheelkunde voert onder meer reparaties uit aan kleine apparaten of onderdelen en past nieuwe apparatuur aan aan uw wensen en praktijkomstandigheden.

 • Technische dienst tandtechniek

  Dental Union beschikt over een complete technische dienst tandtechniek. Vanuit Nieuwegein zijn technici actief die, naast alle technische werkzaamheden op locatie, ook reparaties op de binnendienst uitvoeren.

Hooggeschoold

De technische ontwikkelingen gaan snel in de dentale wereld. Voor onze Technische Dienst is het van wezenlijk belang altijd up-to-date kennis te hebben. Dental Union besteedt dan ook veel aandacht aan de opleidingen van de technische medewerkers. Gedurende het hele jaar worden de monteurs geschoold; vaak bij de fabrikant ter plaatse maar ook intern.

Remote Support

Wanneer er zich problemen voordoen op uw computer en/of software, dan kan onze Technische Dienst u helpen via Remote Support. Deze online support tool stelt onze IT-specialisten in staat tijdelijk via internet mee te kijken op uw computer. Om dit mogelijk te maken zijn drie eenvoudige stappen nodig:

 1. Download en voer het programma uit op de computer waar het probleem zich voordoet.
 2. Door het drukken op het icoon kunt u het programma downloaden en bent u (namens de praktijk) akkoord met onze onderstaande voorwaarden.
 3. Meldt het opgegeven ID nummer en wachtwoord aan de IT-specialist aan de telefoon.

Voorwaarden:

 • De kosten voor deze service (€ 27,50 excl. BTW per blok van 15 min.) kunnen aan u doorbelast worden.
 • Indien u geen klant van ons bent maar handelt namens of voor één van onze klanten (u bent bijvoorbeeld werkzaam voor een ICT firma) dan zullen wij de kosten voor onze service aan de praktijk doorbelasten onder vermelding van uw naam en firmanaam.

Contact met de Technische Dienst

Selecteer afdeling

Naam praktijk/lab*

Naam*

E-mail*

Telefoonnummer

Onderwerp

Uw bericht

Zie voor direct contact de telefoonnummers aan de rechterkant.