Planmeca groep brengt verschillende ondernemingen samen

Planmeca Group, een groep van ondernemingen die actief zijn voor de zorgsector, bestaat uit zeven divisies: Planmeca Oy, Planmed Oy, Plandent Oy, Planmeca E4D Technologies, LM-Instruments Oy, Opus Systemer AS en Triangle Furniture Systems Inc. Bij de groep zijn wereldwijd zo’n 2300 mensen werkzaam. De hoofdvestiging staat in Helsinki, Finland.

Planmeca

planmeca

Het moederbedrijf van de Planmeca Group

Planmeca, in 1971 opgericht, is gespecialiseerd in het ontwerp en de productie van hoogwaardige tandheelkundige apparatuur Hieronder vallen dental units, panorama en intraoraal röntgen, toonaangevende digitale 3D-röntgensystemen en innovatieve softwareoplossingen. Het bedrijf is daarbij koploper in de ontwikkeling en verkoop van digitale concepten voor de tandartspraktijk. Planmeca is het op twee na grootste bedrijf in de wereld dat tandheelkundige apparatuur produceert en de grootste onderneming in particuliere handen op tandheelkundig gebied.

Planmed

planmed

Produceert en verkoopt geavanceerde beeldapparatuur en toebehoren voor borstkankeronderzoek en -diagnostiek

Het uitgebreide aanbod van Planmed, opgericht in 1989, omvat digitale en analoge mammografie-units, mobiele mammografie-units, apparatuur voor stereotactisch biopt onderzoek en borstpositioneringssystemen voor een tijdige ontdekking van borstkanker.

Plandent

Plandent

Fullservice leverancier van tandheelkundige en tandtechnische benodigdheden voor praktijk en laboratorium

Plandent levert apparatuur, instrumenten, accessoires en materialen en zorgt voor installatie en onderhoud. Het Finse Plandent Oy werd in 1972 opgericht is actief vanuit Helsinki in Finland en maakt deel uit van de Europese Plandent Divisie, een keten van moderne dentale leveranciers voor professionals in de tandtechniek. De Plandent Divisie is actief in Scandinavië, Duitsland, Nederland, Groot-Brittannië, Tsjechië, Oostenrijk en de Baltische staten. De hoofdvestiging staat in Helsinki, Finland.

Planmeca E4D Technologies

planmeca technologies

E4D Technologies is een high-tech bedrijf in medische apparatuur gericht op 3D technieken

Het bedrijf, gevestigd in Richardson, Texas, heeft het beroep van tandarts naar een hoger niveau van productiviteit getild door de E4D CAD/CAM-systemen en softwareoplossingen voor tandartspraktijken, laboratoria en onderwijsinstellingen. Kwaliteit gedreven productieteams streven ernaar de verwachtingen en eisen van de tandheelkundige professionals te overtreffen.

LM-Instruments

LM

Produceert en verkoopt tandheelkundige handinstrumenten en toebehoren

De onderneming is de snelstgroeiende Europese fabrikant van instrumenten en marktleider in de Noordse landen. LM-Instruments werd in 1999 door overname in de Planmeca Group opgenomen.

Opus Dental

opus

Ontwikkelt softwareoplossingen voor tandartsen in de Noordse landen

Het bedrijf werd in 2000 opgenomen in de Planmeca Group. Het voornaamste product van Opus Systemer is Opus Dental, de meestgebruikte praktijkmanagementoplossing in Scandinavië en omliggende landen, dat de belangrijkste tandheelkundige behandelingsprocessen en organisatorische processen op de werkvloer ondersteunt. Opus Systemer is gevestigd in Oslo, Noorwegen.

Planmeca Triangle

Triangle

Ontwerper van kwaliteitsmeubels en -units

Triangle Furniture Systems is sinds 2005 onderdeel van Planmeca en gevestigd in Montreal, Canada. De onderneming ontwerpt meubels en sterilisatie-units voor de tandartspraktijk die voldoen aan de hoogste hygiëne-eisen.

Planmeca is een Finse familieonderneming welke in 1971 is opgericht. Grote wetenschappelijke kennis en diepgaand begrip voor de klinische workflows zijn vitaal onderdeel van de apparatuurontwikkeling. Alle apparatuur wordt ontworpen en gefabriceerd in Finland.

Dental Union is al sinds de jaren ’80 trotse dealer van Planmeca, en sinds enkele jaren de dochteronderneming van Planmeca. Hierdoor hebben wij veel kennis over Planmeca in huis, en zijn wij als een van de eersten op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen van Planmeca apparatuur. Onze specialisten en monteurs worden met enige regelmaat geschoold door Planmeca. Dit gebeurt zowel bij ons op onze vestigingen, maar ook bij Planmeca in Finland. Bij onderhoud en reparatie aan Planmeca apparatuur maken wij uitsluitend gebruik van originele Planmeca onderdelen en door Planmeca goedgekeurd gereedschap. Zo houden wij de uitstekende kwaliteit van de Planmeca apparatuur in stand.

Planmeca CAD/CAM

Planmeca FIT chairside

Het Planmeca FIT chairside systeem biedt tandartsen een volledig geïntegreerde en digitale workflow met drie eenvoudige stappen: nauwkeurig intra-oraal scannen (Planmeca Emerald), geavanceerde 3D-ontwerpen (PlanCAD) en efficiënt chairside frezen (PlanMill). Zo kunt u in uw praktijk profiteren van de voordelen van CAD/CAM tijdens uw werkzaamheden. Dit zorgt voor gebruikscomfort voor zowel u als uw patiënt.

Planmeca CAD/CAM Lab

De Planmeca CAD/CAM Lab oplossing voor tandtechnische laboratoria bestaat uit een snelle en onderhoudsvrije desktop labscanner, geavanceerde design software en een zeer nauwkeurige vijfassige freeseenheid. Vanwege het compacte formaat en het onderhoudsgemak is de Planmeca CAD/CAM Lab ook zeer geschikt voor kleine tandtechnische laboratoria.

Planmeca Emerald

De Emerald van Planmeca is een extreem lichte en snelle intra-orale scanner. Deze scanner scant snel en foutloos de gehele gebitsboog. Zo krijgt u op eenvoudige manier een perfecte scan van het gebit van uw patiënt.

Planmeca röntgen

Planmeca biedt op alle gebieden uitstekende röntgenapparatuur aan. Intra-oraal, extra-oraal, 2D en 3D. Bekijk het volledige assortiment in onze apparatuurcatalogus.

Planmeca behandeleenheden

Voor behandelunits bent u ook bij Planmeca aan het juiste adres: zij kunnen u voorzien van apparatuur in verschillende prijsklassen. Bent u opzoek naar een eenvoudige behandeleenheid? Kijk dan naar bijvoorbeeld de Planmeca Compact I Classic. De uitgebreidere behandeleenheden van Planmeca vindt u in de Compact I Touch en de Souvereign Classic lijn. Planmeca heeft nu ook een nieuwe operatielamp op de markt gebracht: de Solanna. U vindt meer informatie hierover en over de behandeleenheden in onze apparatuurcatalogus. Bekijk de website van Planmeca voor tutorials over de behandelunits.