Inspiratieavonden

Inspiratieavonden 2017

In september organiseren wij Inspiratieavonden. U en uw team zijn van harte welkom op deze gezellige, maar bovenal informatieve avonden. U kunt volop inspiratie opdoen over de nieuwste apparatuur en technieken, maar u ook door experts laten informeren over de laatste wet- en regelgeving.

Bent u benieuwd hoe u de patiëntbeleving kunt veranderen? Of wat de tien meest gemaakte fouten zijn tijdens het vervaardigen van een volledige gebitsprothese? Dan mag u de inspiratieavonden, die u geheel gratis kunt bijwonen, niet missen!

Bekijk hieronder het programma.

Woensdag 13 september

Hoe kom ik door alle regeldruk nog aan patiëntenzorg toe?

Veiligheid speelt een belangrijke rol in de directe zorgverlening. In de afgelopen jaren heeft deze veiligheid op alle fronten tot een toenemende regeldruk en handhaving geleid. Wat is de rol van de VGT in deze en op welke wijze is de VGT behulpzaam bij het verlichten van deze regeldruk? In overleg met de beroepsorganisaties wordt de nodige inzet gepleegd om de mondzorgprofessionals in de praktijk te ondersteunen bij het naleven van de toenemende wettelijke voorschriften en regels. Via de beschikbare VGT portals kan de individuele praktijk snel en tegen lage kosten op het vereiste wettelijke niveau gebracht worden. In deze lezing wordt niet alleen duidelijkheid gegeven welke voorschriften belangrijk zijn en wat deze betekenen voor de praktijkvoering, maar ook hoe de VGT jou behulpzaam kan zijn bij het ontzorgen van de praktijk.

De nieuwste inzichten op het gebied van het motiveren van jouw medewerkers.

Tijdens deze interactieve presentatie maak je kennis met de nieuwste inzichten op het gebied van motivatie en betrokkenheid, de drie psychologische basisbehoeften en ontdek je waar jouw invloed ligt en op welke gebieden er mogelijk nog ruimte is voor groei en ontwikkeling.

Dinsdag 19 september

‘De tien meest gemaakte fouten tijdens de vervaardiging van een volledige gebitsprothese’ door Nittert Postema -VOL-

De lezing van Nittert Postema zit vol. Je kan je helaas niet meer inschrijven.

Wegens groot succes is Nittert Postema in september wederom van de partij en geeft hij nogmaals een lezing over ‘De tien meest gemaakte fouten tijdens de vervaardiging van een volledige gebitsprothese’. Als behoud van eigen tanden en kiezen niet lukt, is de volledige gebitsprothese de ultieme oplossing, soms ondersteund met implantaten. Wat mag de patiënt van ons verwachten en waar moet de volledige gebitsprothese aan voldoen?

Punten waar Nittert Postema het over gaat hebben:

  • in welke beet en welke beethoogte
  • hoe leg ik de beet vast
  • waar moeten de tanden staan
  • zijn er implantaten geïndiceerd en hoeveel
  • een dolder of toch knoppen
  • wat als het niet lukt
  • hoe is de communicatie met de patiënt

Aan de hand van de tien meest gemaakte fouten

Aan de hand van de tien meest gemaakte fouten krijg je een update over de vervaardiging van de volledige gebitsprothese. Na het volgen van deze studieavond, kun je ‘voorspelbaar’ werken.

Nittert Postema
Drs. Nittert Postema geeft sinds 1972 theoretische en klinische bij- en nascholingscursussen. De volledige gebitsprothese, de totale rehabilitatie, de implantologie, de adhesieve tandheelkunde en de communicatie met de patiënt hebben zijn bijzondere belangstelling.

Woensdag 20 september

Maak kennis met Glansje

Glansje is een compleet kidsconcept met als doel kinderen van vier tot negen jaar en hun omgeving
spelenderwijs bewust te maken van goed mondzorggedrag. Met de avontuurlijke sprookjes van Glansje en
de App met 360 mini games wordt het verzorgen van de mond voor de kinderen een feestje!

Voeding & mondgezondheid

Hoe houd je de mond gezond en wat voor invloed heeft voeding eigenlijk op de mond en zaken als gingivitis
en parodontitis? Yvonne Kort van Oergezonde Mond vertelt u tijdens haar presentatie graag alles over de
relatie van voeding op de mondgezondheid en hoe u als professional het verschil kunt maken!

Test jouw lamp! Pauzeprogramma in de Dental Experience

Correct uitharden is van cruciaal belang voor een duurzame restauratie. De MARC Patient Simulator bootst de fysieke uitdagingen van uitharden na en biedt jou direct een analyse van de prestatie van het uitharden. Aan de hand hiervan voorzien wij je, indien nodig, graag van tips om jouw uithardtechniek te optimaliseren. Neem je lamp mee en test jouw uithardingstechniek met de MARC Patient Simulator.

Inspiratieavonden

Donderdag 21 september

Workshop marketing en strategie in de mondzorg

In deze sessie maak je onder leiding van Roberto Lamsberg van Dental Center Management kennis met marketing en strategie binnen de mondzorg. Wat is strategie precies? En wat verstaan wij onder marketing en wat ‘moet’ jij daarmee als praktijkhouder?

Hoe verander ik de beleving van mijn patiënten?

Je wil dat je patiënten met een positief gevoel terugkijken op het bezoek aan de praktijk. Maar soms is dit niet het geval, ondanks dat je een uitstekende behandeling hebt verricht. Hoe verander je dit? Michel van Vuuren laat je kennis maken met de mogelijkheden.

Bent u geïnteresseerd? Vul dan het deelnameformulier in. Deze vindt u hier. Deelname is kosteloos. U kunt per ronde deelnemen aan één lezing of workshop.

Let op: inschrijvingen worden op basis van binnenkomst verwerkt en er zijn per lezing en workshop maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Heeft u zich ingeschreven, maar kunt u onverhoopt toch niet aanwezig zijn? Meld u dan af door te bellen naar 030- 28 888 88.