Inspiratieavonden

Inspiratieavonden 2018

In september organiseren wij Inspiratieavonden. U en uw team zijn van harte welkom op deze gezellige, maar bovenal informatieve avonden. U kunt volop inspiratie opdoen over de nieuwste apparatuur en technieken, maar u ook door experts laten informeren over bijvoorbeeld de digitale workflow.

Bent u benieuwd hoe u de patiëntbeleving kunt veranderen? Of wilt u meer weten over beethoogtes? Dan mag u de Inspiratieavonden, die u geheel gratis kunt bijwonen, niet missen!

Programma:

Woensdag 12 september

De digitale workflow binnen de tandtechniek

Tijdens deze avond staat het digitale proces binnen de tandtechniek centraal. U wordt op de hoogte gebracht gebracht van alle ontwikkelingen van de digitale workflow, en wat dit voor u en uw tandtechnisch lab kunnen betekenen. De leveranciers die een bijdrage leveren aan deze avond, zijn:

 • Ivoclar Digital ‘Hoe wordt een digitale prothese gemaakt?’ door Germen Versteeg
 • Dentsply Sirona Leer meer over het gebruik en de toepassingen van InLab binnen de tandtechniek.
 • Formlabs 3D printen binnen de digitale workflow
 • Shining 3D Hoe scant u snel en eenvoudig modellen en triple tray’s tot in het kleinste detail

Donderdag 13 september

Tijdens deze avond staan de digitale processen binnen de tandheelkunde centraal. Onze leveranciers vertellen u alles over de digitale workflow voor uw tandheelkundige praktijk. De leveranciers die deze avond presenteren, zijn:

 • Ivoclar Digital Digitale producten en geassocieerde digitale processen voor de tandheelkunde
 • Planmeca Hoe integreert u het Planmeca FIT Chairside CAD/CAM systeem in uw praktijk?
 • Formlabs 3D printen binnen de digitale workflow
 • Shining 3D Hoe scant u snel en eenvoudig modellen en triple tray’s tot in het kleinste detail

Woensdag 19 september

Oxygen for health door BlueM

Na de presentatie van BlueM weet u alles over het belang van zuurstof voor het lichaam, de rol van zuurstof binnen de wondgenezing en hoe de BlueM filosofie hierbij aansluit. Ook leert u hoe de BlueM producten hieraan bijdragen en toe te passen zijn. Dit allemaal ten behoeve van één gezamenlijk doel: de beste behandeling voor uw patiënt!

Personeelsverloop voorkomen en omdraaien door Cobo Care

Een gedreven en gemotiveerde medewerker die de afgelopen periode een negatieve instelling heeft ontwikkeld en ineens een 8 tot 5 mentaliteit heeft gekregen: het is u geheeld onduidelijk waarom. Was dit altijd al zo? Of nog erger: de gewaardeerde medewerker die als donderslag bij heldere hemel zijn ontslag indient. Vervelende situaties die we niet aan hebben zien komen en waar we ineens mee geconfronteerd worden. Tijdens deze lezing leert u de signalen herkennen, hoort u meer over de mogelijke oorzaken van personeelsverloop en krijgt u tips hoe u dit het beste aan kunt pakken.

Voorkom klachten en maak van uw patiënt een ambassadeur! Door RedFoxBlue

Een lezing voor iedereen die professionaliteit centraal stelt. U wilt dat uw patiënt de beste zorg krijgt, dat spreekt voor zich. Maar ondanks uw goede intenties en professionaliteit ervaart de patiënt het niet altijd zo. Soms wordt u zelfs met klachten geconfronteerd. Terwijl u juist wilt dat ze zich positief over u uitlaten. Kortom: hoe voorkom ik klachten en maak ik van mijn patiënt een ambassadeur?

Dental Eyepad door René Smith

Inspiratieavonden

Donderdag 20 september

Nittert Postema: Beethoogte is functie

Na het grote succes van de afgelopen edities, is Nittert Postema ook deze Inspiratieavond weer aanwezig. Deze keer met een nieuwe lezing. Tijdens deze voordracht wordt u duidelijk gemaakt waarom de Centrale Relatie (CR) en de frontopstelling (‘proefopstelling’) bij elkaar horen. U leert beethoogte is functie.

Nittert Postema zal het hebben over hoe de CR wordt vastgelegd:

 • bij de patiënt met slijtage van de natuurlijke dentitie.
 • in de situatie van betand tegenover onbetand.
 • bij de edentate patiënt, met of zonder implantaten.

Over Nittert Postema
Drs. Nittert Postema geeft sinds 1972 theoretische en klinische bij- en nascholingscursussen. De volledige gebitsprothese, de totale rehabilitatie, de implantologie, de adhesieve tandheelkunde en de communicatie met de patiënt hebben zijn bijzondere belangstelling.