De Planmeca groep – brengt verschillende ondernemingen samen

Planmeca Group, een groep van ondernemingen die actief zijn voor de zorgsector, bestaat uit zeven divisies: Planmeca Oy, Planmed Oy, Plandent Oy, Planmeca E4D Technologies, LM-Instruments Oy, Opus Systemer AS en Triangle Furniture Systems Inc. Bij de groep zijn wereldwijd zo’n 2300 mensen werkzaam. De hoofdvestiging staat in Helsinki, Finland.

Planmeca

planmeca

Het moederbedrijf van de Planmeca Group

Planmeca, in 1971 opgericht, is gespecialiseerd in het ontwerp en de productie van hoogwaardige tandheelkundige apparatuur Hieronder vallen dental units, panorama en intraoraal röntgen, toonaangevende digitale 3D-röntgensystemen en innovatieve softwareoplossingen. Het bedrijf is daarbij koploper in de ontwikkeling en verkoop van digitale concepten voor de tandartspraktijk. Planmeca is het op twee na grootste bedrijf in de wereld dat tandheelkundige apparatuur produceert en de grootste onderneming in particuliere handen op tandheelkundig gebied.

Planmed

planmed

Produceert en verkoopt geavanceerde beeldapparatuur en toebehoren voor borstkankeronderzoek en -diagnostiek

Het uitgebreide aanbod van Planmed, opgericht in 1989, omvat digitale en analoge mammografie-units, mobiele mammografie-units, apparatuur voor stereotactisch biopt onderzoek en borstpositioneringssystemen voor een tijdige ontdekking van borstkanker.

Plandent

Plandent

Fullservice leverancier van tandheelkundige en tandtechnische benodigdheden voor praktijk en laboratorium

Plandent levert apparatuur, instrumenten, accessoires en materialen en zorgt voor installatie en onderhoud. Het Finse Plandent Oy werd in 1972 opgericht is actief vanuit Helsinki in Finland en maakt deel uit van de Europese Plandent Divisie, een keten van moderne dentale leveranciers voor professionals in de tandtechniek. De Plandent Divisie is actief in Scandinavië, Duitsland, Nederland, Groot-Brittannië, Tsjechië, Oostenrijk en de Baltische staten. De hoofdvestiging staat in Helsinki, Finland.

LM-Instruments

LM

Produceert en verkoopt tandheelkundige handinstrumenten en toebehoren.

De onderneming is de snelstgroeiende Europese fabrikant van instrumenten en marktleider in de Noordse landen. LM-Instruments werd in 1999 door overname in de Planmeca Group opgenomen.

Planmeca Triangle

Triangle

Ontwerper van kwaliteitsmeubels en -units

Triangle Furniture Systems is sinds 2005 onderdeel van Planmeca en gevestigd in Montreal, Canada. De onderneming ontwerpt meubels en sterilisatie-units voor de tandartspraktijk die voldoen aan de hoogste hygiëne-eisen.

Opus Dental

opus

Ontwikkelt softwareoplossingen voor tandartsen in de Noordse landen.

Het bedrijf werd in 2000 opgenomen in de Planmeca Group. Het voornaamste product van Opus Systemer is Opus Dental, de meestgebruikte praktijkmanagementoplossing in Scandinavië en omliggende landen, dat de belangrijkste tandheelkundige behandelingsprocessen en organisatorische processen op de werkvloer ondersteunt. Opus Systemer is gevestigd in Oslo, Noorwegen.

Planmeca E4D Technologies

planmeca technologies

E4D Technologies is een high-tech bedrijf in medische apparatuur gericht op 3D technieken.

Het bedrijf, gevestigd in Richardson, Texas, heeft het beroep van tandarts naar een hoger niveau van productiviteit getild door de E4D CAD/CAM-systemen en softwareoplossingen voor tandartspraktijken, laboratoria en onderwijsinstellingen. Kwaliteit gedreven productieteams streven ernaar de verwachtingen en eisen van de tandheelkundige professionals te overtreffen.