Wat is CAD/CAM?

CAD/CAM staat voor Computer-aided Design en Computer-aided Manufacturing. Dit betekent dat er gebruik gemaakt wordt van computersoftware bij het ontwerpen en produceren van producten.

De CAD/CAM technologie is bijna niet meer weg te denken uit de moderne dentale wereld. In de voortdurend veranderende tandheelkundige markt worden er constant nieuwe technologieën en toepassingen gecreëerd. Mede dankzij toenemende precisie, gebruiksgemak en tijdwinst die het oplevert is CAD/CAM een uiterst interessante en economisch interessante investering voor uw laboratorium of praktijk.

Dental Union kan u compleet adviseren over de nieuwste, meest betrouwbare machines en producten op het gebied van CAD/CAM. Dit voor zowel chairside als labside. Tijdens uw aankooptraject adviseert onze CAD/CAM specialist u over de machine die het beste bij u past, en gaan wij met u op zoek naar de juiste toebehoren. Wij leveren apparatuur en producten van de drie grootste spelers in de branche: Denstply Sirona, Planmeca en Ivoclar Vivadent.

CAD/CAM voor de tandheelkunde

CAD/CAM is niet alleen geschikt voor de tandtechniek, ook binnen de tandheelkundige wereld speelt het een grote rol. Speciaal voor de tandartspraktijk is de chairside CAD/CAM apparatuur ontwikkeld. Deze handzame apparatuur zorgt ervoor dat de tandarts zijn eigen esthetische en kwalitatief goede gebitselementen kan produceren.

CEREC (Dentsply Sirona)

CEREC is een chairside systeem waarmee u in uw eigen praktijk in- en onlays, kronen, abutments en bruggen kunt frezen. Deze CAD/CAM apparatuur is niet alleen handig in gebruik, het is ook gebaseerd op een ruimtebesparend ontwerp. Vanwege de kleine, compacte apparatuur is het zeer handzaam en geschikt voor iedere praktijk, ook voor de kleine praktijken. Via deze link kunt u zich inschrijven voor het volgen van een live 1-op-1 sessie over digitale workflow oplossingen.

Planmeca FIT chairside

Het Planmeca FIT chairside systeem biedt tandartsen een volledig geïntegreerde en digitale workflow met drie eenvoudige stappen: nauwkeurig intra-oraal scannen (Planmeca Emerald), geavanceerde 3D-ontwerpen (PlanCAD) en efficiënt chairside frezen (PlanMill). Zo kunt u in uw praktijk profiteren van de voordelen van CAD/CAM tijdens uw werkzaamheden. Dit zorgt voor gebruikscomfort voor zowel u als uw patiënt.

Ivoclar Digital

Binnen de Ivoclar Digital lijn biedt Ivoclar Vivadent de PrograMill One aan. PrograMill One is de kleinste vijfassige chairside freesmachine ter wereld. Het combineert tandheelkundige product kwaliteit met hoge precisie en een modern design. In de innovatieve freestechniek met 5 assen draait het werkstuk rondom het instrument. Dit verzekert korte freestijden en minimale slijtage van de machine. PrograMill One wordt gebruikt in combinatie met de scanners en design oplossingen van 3Shape, en is speciaal ontwikkeld voor het frezen van IPS e.max.

“Scanners differ regarding the speed, trueness, and precision of sextant scans, with the Planscan and the CEREC Omnicam providing the best combination of speed, trueness, and precision.”

Renne W, Luwlow M, Fryml J, Schurch Z, Mennito A, Kessler R, Lauer A. Evaluation of the accuracy of 7 digital scanners: An in vitro analysis based om 3-dimensional comparisons. The Journal of Prosthetic Dentistry. Article in press. Downloaded on December 27, 2016.

CAD/CAM voor de tandtechniek

CAD/CAM is niet meer weg te denken uit de moderne tandtechniek. Vrijwel iedere tandtechnicus komt ermee in aanraking. Dental Union biedt daarom een uitgebreid scala apparatuur en producten aan, zodat u uw perfecte match bij ons kunt vinden. Onze CAD/CAM specialist beantwoordt graag al uw vragen.

Dentsply Sirona inLab

Naast tandheelkundige apparatuur heeft Dentsply Sirona ook een module voor tandtechnici, genaamd inLab. Dentsply Sirona inLab biedt uw lab een grotere vrijheid in termen van indicaties, materialen en voor de verwerking van CAD/CAM-gegevens van derden.

inLab-MC-X5

Planmeca CAD/CAM Lab

De Planmeca CAD/CAM Lab oplossing voor tandtechnische laboratoria bestaat uit een snelle en onderhoudsvrije desktop labscanner, geavanceerde design software en een zeer nauwkeurige vijfassige freeseenheid. Vanwege het compacte formaat en het onderhoudsgemak is de Planmeca CAD/CAM Lab ook zeer geschikt voor kleine tandtechnische laboratoria.

PlanMill-50

Ivoclar Digital

Voor de tandtechniek biedt Ivoclar Vivadent drie nieuwe machines aan: de PrograMill PM3, PM5 en PM7. De PrograMill PM7 heeft de mogelijkheid om een grote verscheidenheid aan materialen in natte en droge staat te frezen. Het snelle freesproces met 5 assen wordt door middel van een geïntegreerde pc met touchscreen bestuurd. De materiaal- en toolwisselaars werken in harmonie samen, zodat het productieproces onafhankelijk en zonder onderbrekingen doorgaat. De PrograMill PM3 en PM5 zijn ontworpen voor de procedures van nat slijpen en droog frezen. Zij kunnen een breed scala van materialen voor vele indicaties verwerken.

Programill m70

Meer weten over CAD/CAM?

Heeft u vragen over CAD/CAM, of wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw praktijk of laboratorium? Neem dan contact op met onze CAD/CAM specialist Ruud Kolijn. Hij informeert u over de best bij u passende apparatuur, technologie en producten.

Wij bieden ook cursussen aan op het gebied van CAD/CAM. Houd de agenda van Plandent College in de gaten om te zien wanneer de eerstvolgende cursus is.

Contactformulier

  Naam praktijk/lab*

  Adres praktijk/lab*

  Postcode*

  Plaats*

  Uw naam*

  Uw email*

  Onderwerp

  Uw bericht