3D-printers

De ontwikkelingen op het gebied van 3D-printen volgen elkaar in razend tempo op. Tegenwoordig zijn er al 3D-printers ontwikkeld die gebruikt kunnen worden in de tandheelkunde. Zo heeft de tandarts de mogelijkheid om in korte tijd implantaten te maken. Steeds meer fabrikanten hebben 3D-printers tot hun beschikking. Bent u benieuwd welke mogelijkheden er zijn? Onze CAD/CAM-specialist Ruud Kolijn helpt u daar graag bij.

Formlabs Form 3

De Form 3 bevat twintig geïntegreerde sensoren voor een verbeterd gebruiksgemak. Het design is aangepast en enkele onderdelen zijn snel te vervangen. Bovendien is de resin tank volledig vernieuwd. De betrouwbaarheid en de kwaliteit van de geprinte onderdelen is nog beter geworden. Dit komt door het vernieuwde Low Force Stereolithography (LFS) systeem. Ook het bouwoppervlak is vergroot tot een oppervlakte van 14.5 x 14.5 x 18.5 cm.

Formlabs Form 3B

De Form 3B maakt gebruik van geavanceerde Low Force Stereolithography (LFS) -technologie om de krachten die met het printproces gepaard gaan drastisch te verminderen, waardoor zowel de oppervlaktekwaliteit als de nauwkeurigheid worden verbeterd.

Formlabs Form 3BL

De Form 3BL is de grootformaat 3D-printer die de lat hoger legt voor betrouwbaar, hoogproductief tandheelkundig 3D-printen, ontworpen om dag en nacht te werken met minimale tussenkomst. Een bouwvolume van 33,5 × 20 × 30 cm maximaliseert de doorvoer voor elke afdruktaak.

Formlabs Form 2

De Form 2 zette de standaard voor betaalbaar, professioneel 3D-printen. Met de aankondiging van de Form 3 zijn er nog nieuwe Form 2-printers op voorraad bij Formlabs. Het Refurbished Form 2-basispakket is geïntroduceerd om de beschikbaarheid voor het Form 2-platform uit te breiden.

Whip Mix VeriBuild LCD

Met de VeriBuild LCD 3D-printer kunt u in uw laboratorium of tandartspraktijk uiterst nauwkeurige modellen en chirurgische handleidingen printen met plakdiktes tussen 25 – 100 micron. Deze open systeemprinter kan 405nm printharsen printen met behulp van het juiste bestand en geavanceerde software.

Whip Mix Asiga Max

De Asiga MAX is ’s werelds meest geavanceerde lab 3D-printer die uitzonderlijke productiviteit biedt in een kleine footprint. Ideaal voor de vervaardiging van tandheelkundige orthodontie, kronen en bruggen, chirurgische gidsen, tandheelkundige modellen, op maat gemaakte trays en gedeeltelijke prothesen.

Whip Mix Asiga Pro 4K

De Asiga PRO 4K maakt gebruik van de nieuwste DLP-beeldtechnologie om de grootste printenvelop te bereiken. Ideaal voor tandheelkundige modellen, chirurgische geleiders, prothesebases, tijdelijke prothesen, gedeeltelijke frames, IBT’s, kronen en bruggen, op maat gemaakte trays, spalken en meer.

Ivoclar Vivadent PrograPrint System

PrograPrint is een 3D-printsysteem dat speciaal is ontworpen voor tandheelkundige toepassingen. Het systeem is geïntegreerd in een gevalideerde workflow en omvat apparatuur voor printen (PrograPrint PR5), reiniging (PrograPrint Clean) en nabehandeling (PrograPrint Cure) samen met bijpassende harsmaterialen (ProArt Print) en softwaretoepassingen. Dit 3D-printsysteem biedt uiterst nauwkeurige resultaten dankzij de ideale integratie van de componenten en maakt eenvoudige en schone bedieningsprocedures mogelijk.

Bego Varseo XS

De compacte Varseo XS hoogresolutie 3D-printer, is speciaal ontwikkeld voor het printen van permanente- en tijdelijke restauraties. Bego heeft een zeer uitgebreid assortiment aan materialen waaronder: tijdelijk kroon- en brugmateriaal, permanent kroon- en brugmateriaal, was, materiaal voor chirurgische boorsjablonen, model- en cast vloeistof.

DMG 3Demax

De compacte 3Demax is een hoog precieze 3D-hogesnelheidsprinter voor een zeer uiteenlopend bereik van tandheelkundige 3D-printtoepassingen. De individueel geprinte objecten worden laag voor laag opgebouwd door een precieze uitharding van de materiaalmatrix met behulp van computergestuurde transmissie van ledlicht.

Contact

Heeft u interesse in een 3D-printer? Neem dan contact op met onze specialist Ruud Kolijn via 030 281 55 13 of vul onderstaand contactformulier in. Ruud zal u zo snel mogelijk te woord staan.